El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 

CURSOS

 

AULA ABIERTA

 

ACTIVIDADES

 

VIAJES
ARQUEOLÓGICOS

Visita de la prestigiosa egiptòloga Teresa Bedman a l’institut 

INS. ROCAGROSA
11 de Marzo 2011

El passat dimecres 9 de març, la prestigiosa egiptòloga espanyola Teresa Bedman, va impartir dues conferències als alumnes de l’Institut Rocagrossa de Lloret de Mar.

L’institut Rocagrossa ha organitzat aquesta visita a través de la professora que coordina la CIDC (Comissió d’Investigació i Divulgació Científica) del centre, Loli Pla.

La primera conferència s’ha dirigit alumnes de primer d’ESO, per apropar-los al món de l’Antic Egipte com a bressol de la nostra civilització i per mostrar-los les tasques que Teresa Bedman desenvolupa actualment en Egipte, com a cap d’excavacions.

La segona conferència s’ha adreçat a alumnes de quart d’ESO, de les especialitats de Ciències i Tecnologia, per explicar-los com els antics egipcis resolien el problema d’il·luminar els interiors de les piràmides. Teresa Bedman també els ha explicat part de la feina que desenvolupa i el camí de preparació que cal seguir per arribar a ser egiptòleg.

Teresa Bedman és una persona molt propera, que ha desenvolupat les conferències en un vocabulari entenedor per als alumnes. Els alumnes de l’Institut Rocagrossa també han gaudit de les seves explicacions, han estat molt atents i han fet preguntes motivades per les seves curiositats i inquietuds.

Per a més informació sobre la trajectòria professional i les publicacions de Teresa Bedman, cliqueu sobre l’enllaç http://es.wikipedia.org/wiki/Teresa_Bedman

 

El poder d'atracció de l'antic Egipte, segons Teresa Bedman

INOVA RADIO LLORET
10 de Marzo 2011

L'espanyola Teresa Bedman és una experta en l'Antic Egipte, amb un llarg currículum i un munt de projectes en marxa, que encomana la passió que sent per la seva feina.

Això és el que va passar als alumnes de l'Institut Rocagrossa, que ahir van escoltar -embadalits- les explicacions de l'egiptòloga. Teresa Bedman va visitar el centre lloretenc. A més de repassar la història d'Egipte i relatar la feina que hi fa, va revelar als escolars l'enginyós sistema de miralls amb què il·luminaven l'interior de les piràmides i temples. Fins i tot els va posar deures.

Bedman assegurava ahir que “marxo gratament impressionada per la participació i curiositat mostrada pels alumnes”. Explica que “han mostrat un gran interès per entendre l’egiptologia, que no és una matèria fàcil però sí molt atractiva”.

Teresa Bedman, que viu a Madrid, porta tota la vida estudiant el mític Egipte, farcit de piràmides, temples i tombes sagrades. Sense anar més lluny, aquesta tardor serà a Luxor, un dels enclavaments més destacats del país.

Recorda que la passió per Egipte li ve des de ben petita, de quan tenia només 8 anys. “Vaig anar al cinema amb el meu pare a veure ‘Els 10 Manaments’ i així vaig descobrir un país que es diu Egipte, des de llavors no he deixat d’estudiar-lo”, relata.

 

 

 

 

 

 

 

© Insttituto Estudios Antiguo Egipto 2011

e-mail: antiguoegipto@ieae.es 915765795 Portada |Cursos |Aula |Actividades |Noticias|Viajes |Foro